Savacoop Vinoferm Basic Bayanus 10g, univerzalni vinski kvasac
Pozovite nas za savet ili da kupite:
011 422 0469Ovaj proizvod ima
KONAČNU CENU
Ovaj proizvod je dostupan uz opciju
Click&Collect
Opis
Vinoferm basic bayanus je kvasac selekcionisan za proizvodnju kvalitetnih suvih belih vina i voćnih rakija. Veoma je koristan kod otežane fermentacije i zbog neutralnosti soja koristan kod vrenja voća svih sorti.
Uputstvo za upotrebu: 20-30g/100L, kod otežanih fermentacija i do 50g/100L
Način upotrebe: Razmutiti kvasac u blago toploj vodi (35-40°C) u odnosu 1:10, promešati, ostaviti 15min, u to dodati istu količinu šire ili isceđenog voća i opet promešati snažno, ostaviti još 15min i sve dodati u masu za tretiranje uz mešanje. Voditi računa da razlika temperature vode sa kvascem i šire tj kljuka ne bude veća od 10°C da bi se izbegao termički šok kvasca