Savacoop Bentonit 1 kg
Pozovite nas za savet ili da kupite:
011 422 0469Ovaj proizvod ima
KONAČNU CENU
Ovaj proizvod je dostupan uz opciju
Click&Collect
Opis
Namenjen je za bistrenje i proteinsku stabilizaciju belih i roze vina tokom alkoholne fermentacije i finalizacije vina. Vina razlivena u boce često su sklona mućenju, koje se javlja usled prelaska termolabilnih belančevina u nerastvorljivo stanje. Ukoliko se šira tretira bentonitom, u velikoj meri se uklanjaju belančevinaste materije i vino se brže bistri. Međutim, deo belančevinastih materija prelazi u vino, a jedan deo se oslobađa iz ćelija vinskog kvasca. Stoga je neophodno vršiti bistrenje vina pre razlivanja u boce, ukoliko su one namenjene dužem čuvanju. Fine čestice montmorilonita u Bentostabu poseduju moć izuzetne absorpcije koloida. Bentostab osigurava proteinsku stabilnost i povećava potencijal vina za hladnu stabilizaciju.