Kategorije proizvoda
    Meni Zatvori

    Roštilji na plin

     

    Plinski roštilji - naručite ubedljivo najbolje roštilje online

    Plinski roštilji su popularniji nego ikada jer samo par minuta nakon paljenja možete početi sa pripremom vaše hrane na roštilju. Kratko čekanje za savršen ukus je ono što je i najveće pobornike roštilja na ćumur ubedilo da pređu na plinske roštilje.

    Sa velikim brojem proizvođača, modela i opcija opreme, biranje može biti izazov. Mi vam nudimo premium roštilje koji dolaze sa sjajnim funkcijama. Saznajte ovde na šta treba obratiti pažnju pre kupovine, kako biste mogli da uživate u kuvanju na otvorenom.

     

    Koje su prednosti roštilja na plin?

    Moderan plinski roštilj ima mnoge prednosti u odnosu na druge modele: spreman za upotrebu, kratko vreme pripreme i lako čišćenje.

    Još jedna prednost je raznolikost, koju nudi veliki izbor dodatne opreme. Dodaci za pizzu, supu i dr vam omogućuju da proširite svoj repertoar. Nije ni čudo što ove varijante u poslednje vreme uživaju sve veću popularnost.

    Ekskluzivan dizajn i privlačan izgled takođe nisu zanemareni kod visokokvalitetnih verzija - modeli od nerđajućeg čelika posebno doprinose ekskluzivnoj atmosferi u vašem vrtu, na terasi ili balkonu.

    Prednosti plinskog roštilja:

    ·        raznolikost: grilovanje, kuvanje i pečenje

    ·        lako povezivanje i paljenje

    ·        sigurno roštiljanje

    ·        brzo postizanje i precizna kontrola temperature

    ·        gotovo bez dima ili mirisa

    ·        lako čišćenje, bez pepela

     

    Kako funkcioniše roštilji na plin?

    Za upotrebu plinskog roštilja su potrebne odgovarajuće plinske boce koje se povezuju na gorionike. Umesto sagorevanja ćumura, toplota se stvara sagorevanjem butan, propan ili mešavinom propan-butan gasa. Plinska boca se nalazi pored roštilja ili se čuva zaštićeno u kolicima za roštilj. Gorionici su verovatno najvažniji deo svakog roštilja. U zavisnosti od modela, roštilji na plin poseduju od jednog do šest gorionika.

     

    Kako očistiti roštilj na plin?

    Uopšteno govoreći, roštilj treba redovno čistiti. Idealno je pustiti da roštilj radi kratko vreme nakon roštiljanja. Na takv način može da izgori mast koja je kapala sa roštiljane hrane na gorionike ili njihove poklopce.

    Sistem za sakupljanje masti se lako može skinuti i treba ga očistiti za sledeću upotrebu roštilja. Takođe, proverite posudu za roštiljanje da li se nakupila mast ili ostaci hrane i uklonite ih ako je potrebno.

    Rešetke za roštilj treba čistiti četkom za roštilj nakon upotrebe. Pošto su najviše korišćene od svih delova vašeg roštilja, važno je čistiti ih redovno. Posebne žičane četke koje su pogodne za čišćenje rešetke se mogu pronaći u našoj online prodavnici. Za livenu rešetka koristite četku od mesinga, dok za nerđajuću čeličnu rešetku koristite četku od nerđajućeg čelika. Nakon čišćenja, rešetka se namaže kuvanim uljem.

    Preostali delovi roštilja se mogu očistiti mikrofiber krpom i deterdžentom za pranje sudova. Zavisno od vrste površine, mogu se koristiti i specijalni čistači za emajl ili nerđajući čelik.

    Mast i ostaci hrane treba što je više moguće ukloniti sa roštilja. To sprečava stvaranje debelih naslaga čađi koje mogu dovesti do bezukusne hrane ili plamena tokom roštiljanja.

    Ukoliko često koristite roštilj , preporučljivo je čistiti roštilj svaka 2-3 meseca. Tom prilikom je potrebno pojačati roštilj na najvišu temperaturu i ostaviti ga da sagoreva masnoće 5 minuta. Kao rezultat, mast i ostaci hrane raspadaju se u beli prah. Temperaturu u roštilju treba postepeno smanjivati. Na kraju, kada se roštilj ohladi prebrišite ga krpom navlaženom vodom.